Off-grid zonne-energie Boosts Afrikaanse inkomen groei huishoudelijke BBP-groei van 50%

- Jul 21, 2018-

Gogla, de vereniging van wereldwijde off-grid zonne-energie, heeft een nieuw rapport beoordeling van de economische impact van off-grid solar systemen in Oost-Afrika uitgebracht. Het verslag verzamelde gegevens van ongeveer 2.300 huishoudens in Kenia, Mozambique, Rwanda, Tanzania en Oeganda. Meer dan de helft van de respondenten zei dat economische activiteit is toegenomen, veel van hen startende bedrijven of inkomen per huishouden aanzienlijk te verhogen. Uit het verslag blijkt dat de invoering van kleine zelfstandige solar systemen in off-grid gebieden een positieve economische gevolgen heeft gehad.

De gegevens blijkt dat 58% van de huishoudens off-grid solar systemen onlangs hebt geïnstalleerd, en vanwege de voeding, ze kunnen hun werklast verhogen of ontwikkelen van hun bedrijven meer. 36% van de huishoudens hebben een gemiddelde maandelijkse verhoging van de inkomsten van $35 – gelijk aan 50% van de maandelijkse gemiddelde BBP van een familie in deze regio. Bovendien, als gevolg van de macht-verlichting respondenten zeiden dat zij meer tijd aan werk of huishoudelijk werk besteden kunnen. Deze verbetering heeft gebracht inkomen aan de familie en verhoogde de economische activiteit van de ondernemer. 11% van de respondenten meldde dat zij als het gebruik van technologieën zoals smartphones verder uit te breiden, een nieuw bedrijf na de elektrificatie van off-grid solar systemen begonnen. In 7% van de huishoudens kreeg ten minste één familielid een nieuwe baan als gevolg van de inzet van zonne-energie.

Kogla Peters, directeur van Gogla, zei dat het verslag blijkt dat de netto economische voordelen en netto sociale voordelen van off-grid zonne-energie een enorme kans voor regeringen in ontwikkelingslanden. Regering ambtenaren focus op werkgelegenheid en economische kwesties, en dit verslag bevat een directe en significante gevolgen van off-grid solar op beide. Gogla verzoekt de beleidsmakers, de Schatkist en de energiesector te werken met off-grid bedrijven, banken en instellingen om de barrières te doorbreken om off-grid zonne-energie en maak een manier voor het versnellen van de penetratie van de energie.

De vereniging benadrukt dat er op dit moment 1,1 miljard mensen in de wereld zonder elektriciteit, de meeste van hen in Afrika of Azië. Economische activiteiten op het platteland zijn het zwaarst getroffen.

In landen met over het algemeen lage economische activiteit is de uitbreiding van de infrastructuur van het raster erg duur, die heeft een negatief effect op de energieprijzen. Echter, als gevolg van het ontbreken van elektriciteitsvoorziening, winstgevende economische activiteiten zijn moeilijk te starten. U kunt dit probleem oplossen, zijn goedkope off-grid solar systemen meer en meer sinds 2010 geïmplementeerd.