Fotovoltaïsche of windenergie? Vergelijking van de situatie van de vijf grote landen

- Oct 03, 2018-

Krachtig de ontwikkeling van schone energie is uitgegroeid tot een wereldwijde consensus, maar er zijn nog enkele verschillen in de ontwikkeling van windenergie, fotovoltaïsche zonne-energie en biomassa-energie op het gebied van schone energie. Hoewel in de afgelopen jaren landen over de hele wereld de neiging om het ontwikkelen van windenergie, zijn niet alle belangrijke landen als dit. Het groeitempo op jaarbasis van fotovoltaïsche installaties in de Verenigde Staten, Japan, India en China is over het algemeen beter dan die van windenergie. Deze zijn gebaseerd op hun eigen binnenlandse wind middelen en verlichting. Het verschil in middelen is bepaald.

Blijkt dat de kenmerken van de middelen een beslissende rol in de ontwikkeling van een schone energiebron in een land spelen. Nu voeren de landen met volwassen PV wind power markt:


Vanuit het perspectief van China, sinds 2011, heeft de geïnstalleerde capaciteit van fotovoltaïsche zonne-energie een trend van de snelle groei getoond. Vooral na de invoering van de benchmark-prijs van de fotovoltaïsche internettoegang in 2013, heeft de binnenlandse fotovoltaïsche industrie door sprongen en grenzen ontwikkeld. In 2017, was de geïnstalleerde capaciteit van fotovoltaïsche energie maar liefst 53 GW en de fotovoltaïsche industrie ontplofte. verhogen. In 2018, de "531 New Deal", verricht een macro-besturingselement op de uitbreiding en de ontwikkeling van de voormalige fotovoltaïsche industrie, en uit bepaalde controle over de geïnstalleerde capaciteit. De geïnstalleerde capaciteit bleek een neerwaartse trend jaar-op-jaar. Op het gebied van windenergie varieerde van China wind power geïnstalleerd capaciteit ook met de ups en downs van fotovoltaïsche installaties. In combinatie met veranderingen in de marktomgeving, is het verschijnsel van de stopzetting wind ernstig. Het binnenlandse wind power voornaamste slagveld overgeplaatst naar het oosten eenmaal uit de regio drie Noord. Het is ongetwijfeld moeilijker voor de ontwikkeling van windenergie. Vanuit het perspectief van de algehele ontwikkeling van windenergie en zonne-energie, de ontwikkeling van deze twee grote schone energiebronnen in China heeft volgden, en er is geen duidelijk beleid bias. Het potentieel van de toekomstige ontwikkeling van deze twee is heel groot.


Sinds het begin van 2011, de dynamiek van de fotovoltaïsche installaties heeft ontwikkelt zich snel, vooral in 2017, en met de steun van de Verenigde Staten, de ontwikkeling van de fotovoltaïsche zonne-energie is niet te stuiten. Op het gebied van windenergie, met de ontwikkeling van de schommelingen van het binnenlands beleid, schommelde wind macht ontwikkeling sterk in 2012-2013 als gevolg van de invloed van factoren zoals de looptijd en vertragingen in de ontwikkeling van wind power. Volgens de enquête, met windenergie, fotovoltaïsche en andere technologieën. Met continue verbetering en kostenvermindering van de, heeft ook het beleid ter ondersteuning van de ontwikkeling van windenergie ingetrokken. Vanuit dit perspectief is de ontwikkeling van de fotovoltaïsche energie beter dan windenergie.


India, een land met een volle licht, de groei van zonne-energie heeft voortgezet te verdubbelen en de fotovoltaïsche markt blijft uitbreiden. Vanaf 2017, India's nieuwe geïnstalleerde capaciteit groei bedroeg meer dan 100% jaar-op-jaar. Volgens Indian plannen, 2017-2020 wil installeren meer dan 87GW. Op het gebied van windenergie, India's resource Windcondities zijn niet prominente, en de wind kracht ontwikkeling markt is moeilijker, hoewel het zich heeft ontwikkeld.


Het Verenigd Koninkrijk, heeft als de wereldleider in offshore windenergie, het grootste offshore wind power geïnstalleerd vermogen in de wereld. Groot-Brittannië heeft rijke wind middelen, gekoppeld aan de superioriteit van de locatie, de snelle ontwikkeling van offshore-windenergie, eenmaal werd een model voor de ontwikkeling van windenergie in verschillende landen over de hele wereld. In combinatie met de kostenvermindering van de voor offshore wind power projecten, was de offshore wind power prijs ooit lager dan de prijs van de aanlandige wind power, vergeleken met de op-raster-prijs, het is ook lager dan het, en is zeer geliefd bij het Britse volk. De ontwikkeling van offshore windenergie is altijd de eerste keuze voor het Verenigd Koninkrijk om schone energie te ontwikkelen. De fotovoltaïsche industrie van het Verenigd Koninkrijk is geslonken als gevolg van beleid overheidssubsidies en de geïnstalleerde capaciteit ook gekrompen.


De geschiedenis van fotovoltaïsche ontwikkeling in Duitsland is relatief vroeg. Als gevolg van de snelle ontwikkeling van vroege PV, de follow-up regering heeft aangenomen beleid aanscherpen en fotovoltaïsche zonne-energie zijn nog aarzelend en traag. De ontwikkeling van windenergie is relatief stabiel, en offshore windenergie heeft in de afgelopen jaren veel bijgedragen. Vanaf 2012, offshore windenergie geïnstalleerde capaciteit goed voor 1% van de totale geïnstalleerde capaciteit van windenergie en steeg tot 9,5% in 2017. Met de lage kosten van offshore windenergie en het aandeel van de offshore wind turbine reuzen van meer dan 50 gewichtspercenten, is wind power ontwikkeling een belangrijke ontwikkelingsgebied voor schone energie voor Duitsland.