Fotovoltaïsche energieopwekking is de tweede grootste energiebron van het Zhejiang Power Grid geworden

- Oct 05, 2018-

Van de beleidsafdeling van State Grid Zhejiang Electric Power Co., Ltd., vanaf eind augustus 2018, bereikte de totale sociale capaciteit van de provincie met nieuwe energie een totaal van 13,665 miljoen kilowatt, waarvan 10,443 miljoen kilowatt fotovoltaïek, een toename van 55,44 %, de eerste van het land


Op de top van het China Leather City-gebouw in Haining, Zhejiang, staat een project met fotovoltaïsche elektriciteit van 3,6 MW continu in de zon.


In de zomer nog maar net, bleef de hoge temperatuur in een groot deel van Zhejiang stijgen, en het elektriciteitsverbruik bleef stijgen en de situatie van het elektriciteitsverbruik vertoonde een goed evenwicht. Zhejiang Power Grid heeft een maximale vermogensbelasting van meer dan 80 miljoen kilowatt. Van de 80 miljoen kilowatts bereikten windenergie, fotovoltaïsche en andere nieuwe energieopwekkingsoutput 6 miljoen kilowatt, waarvan de fotovoltaïsche stroomproductie ongeveer 4 miljoen kilowatt is.


In de eerste helft van dit jaar liet de fotovoltaïsche stroomproductie in de provincie Zhejiang een snelle groeitrend zien, een gecentraliseerde en gedistribueerde ontwikkeling vormend, en de geïnstalleerde capaciteit heeft die van waterkracht overtroffen en is de op een na grootste energiebron voor het Power Grid van Zhejiang. Geschat wordt dat Zhejiang tegen 2020 3,2 miljoen kilowatt aan gedistribueerde fotovoltaïsche energie zal toevoegen, en de geïnstalleerde capaciteit van gedistribueerde fotovoltaïsche stroomopwekking in Zhejiang meer dan 8 miljoen kilowatt zal bedragen, goed voor 10% van de stroomcapaciteit van de provincie.


Fotovoltaïsche energieopwekkingsinstallaties worden geïnstalleerd op de daken van de gebouwen van de meeste dorpsbewoners in Pengdun Village, Haining City, provincie Zhejiang.


De snelle groei van fotovoltaïsche energieopwekking heeft ook veel uitdagingen voor het elektriciteitsnet met zich meegebracht. Vanwege de onzekerheid van wind, licht en waterbronnen, is het noodzakelijk om meer positieve en negatieve reservecapaciteit te reserveren, wat de piekdruk van Zhejiang Power Grid versterkt. Tijdens de piekperiode in de zomer nam het controlecentrum van het bedrijf in Zhejiang meerdere maatregelen, stelde de verzending van hernieuwbare energie als prioriteit en voerde het beleid van volledige garantie voor consumptie volledig uit. Versterk basiswerk, zoals het beheer van duurzame energie, het voorspellen van ladingen en het voorspellen van het opwekken van energie door energie, en pak nauwkeurig de operationele kenmerken van hernieuwbare energie vast.


Tegelijkertijd, in het geval van het verzekeren van het piekverbruik van het elektriciteitsnet, optimaliseert u de bedrijfsmodus van het elektriciteitsnet, voert u ordelijke bemiddeling uit van kolengestookte eenheden, vermindert u de opstartmodus en start u een ruimte voor hernieuwbare energieopwekking. Daarnaast heeft het actief de reverse peak-regulering aangevraagd van buiten de provincie opgewekte extra hoogspanningsstroom, de piekdruk van kolengestookte eenheden in de provincie verminderd, gezorgd voor het volledige verbruik van duurzame energie in de provincie en vermeden wind, licht laten varen en water in de steek laten ". Vanaf eind augustus bedroeg de opwekking van windenergie in de provincie Zhejiang dit jaar 1,941 miljard kwh, een cumulatieve stijging van 26,66%; fotovoltaïsche stroomopwekking was 6,344 miljard kwh, een stijging van 86,47%.