Dak gemonteerde zonnepanelen

- May 24, 2018-

Er zijn drie hoofdtypen daken: daken in kleur stalen dakpannen, daken in baksteen en pannen en daken in platte daken. De drie soorten dakconstructies zijn heel verschillend. Zelfs als het gebied hetzelfde is, is de capaciteit van het geïnstalleerde fotovoltaïsche systeem anders. Hoe kunnen we de capaciteit van het huisdak voor de gebruiker schatten? Vandaag zullen we samenkomen en iets zeggen.

Kijk eerst naar het dak van de baksteen- en tegelstructuur, het meest voorkomende type daken in landelijke gebieden, en het is het meest voorkomende soort dak. Bij de bouw van een fotovoltaïsch systeem moet het eerst rekening houden met het occlusieprobleem. Meestal zijn er geen afdakgebieden van 8 tot 4-5 uur, de componenten zijn aan de zuidkant gelegd en de 1 kW van het dakoppervlak is 10 vlak. Vierkante meter of zo. Bij landelijke bewoners is de enkele kant van het dak meestal ongeveer 50 vlak, dat wil zeggen dat het fotovoltaïsche systeem kan worden geïnstalleerd met 5 kW. Volgens het dagelijkse gemiddelde van 4 kleine uren, kan het ongeveer 20 graden per dag genereren, en een jaar kan 7300 graden genereren.


Kijk naar het dak van kleur stalen tegelstructuur. Dit soort dorpsbewoners op het dak leven niet erg veel, omdat de daken in stalen dakpannen in de zomer koud en warm zijn. En plantaardige, dierlijke plant en andere gebruiken meer, bij de installatie van fotovoltaïsche systeem is ook Zuid-installatie, het aandeel van componenten leggen en bakstenen daken vergelijkbaar met 1 kilowatt van 10 vierkante meter oppervlakte.


Ten derde is het platte bodemdak, dat algemeen bekend staat als flat house in landelijke gebieden, vlak aan de bovenkant en heeft het meer eisen voor het ontwerp van een fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem. Allereerst is het noodzakelijk om rekening te houden met de hoeveelheid straling van het grondlicht, de componenten zoveel mogelijk zonlicht te laten ontvangen en dan rekening te houden met de complexe factoren zoals de occlusie van de voor- en achterzijde en de hoogte van de borstwering. Om de stralingsdosis te optimaliseren, moet de helling van de PV-array normaal op 0 graden tot de breedtegraden liggen. Met de helling van de array is het gebied van de array groot. Bovendien moet er voldoende ruimte tussen de componenten zijn om beschutting tegen schaduwen en verschansing van de borstwering te voorkomen. Op deze manier zal het op een plat dak geïnstalleerde dakoppervlak groter zijn dan het pannendak. Gewoonlijk neemt het 1 kW-systeem een oppervlak van 15 ~ 20 vierkante meter dakoppervlak in beslag en neemt het 5 kW van de huishoudelijke installatie als voorbeeld. Het moet 75 ~ 100 vierkante meter bezetten.