Tesla is van plan om meer dan 4.000 mensen te ontslaan

- Jul 01, 2018-

Onlangs heeft Tesla plannen aangekondigd om 9% van zijn werknemers te bezuinigen. De Beijing News-verslaggever ontdekte dat Tesla-medewerkers momenteel ongeveer 46.000 werknemers hebben. Volgens 9% zal het aantal ontslagen groter zijn dan 4.000. De industrie is van mening dat Tesla van plan is de uitgaven te verminderen.

Verlaat kosten of verminder ze

Voor de ontslagen van Tesla geloven insiders van de industrie dat deze stap de intentie heeft om de uitgaven te verminderen. Hoewel Musk publiekelijk heeft verklaard dat winst geen doel is dat Tesla drijft, heeft het aanhoudend verbranden van geld Tesla het moeilijk gemaakt.

Het financiële rapport van Tesla toonde aan dat het eerste kwartaal van dit jaar, een nettoverlies van 785 miljoen US dollar, vergeleken met een nettoverlies van 397 miljoen US dollar over dezelfde periode vorig jaar, met 90% toenam; toewijsbaar aan gewone aandeelhouders, bedroeg het nettoverlies 710 miljoen US dollar, vergeleken met een nettoverlies van 330 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De dollar groeide ook.

Het is gemeld dat de ontslagen het meest zullen worden beïnvloed door de SolarCity-divisie van het bedrijf, waarvan de hoofdactiviteit de verkoop en installatie van zonne-energie-apparatuur is. Vorige week zei Tesla dat het van plan is om meer dan tien zonne-installaties in negen Amerikaanse staten te sluiten. Dit bevestigt ook het bovenstaande nieuws.

Resterende capaciteitscrisis

Deze omstandigheden stelden ook de productie en verkoop van Tesla bloot. Volgens de gegevens leverde Tesla in het eerste kwartaal van 2018 in totaal ongeveer 29.900 nieuwe voertuigen, een stijging van 68% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2017.

In het eerste kwartaal van 2018 produceerde Tesla 34.400 voertuigen, een stijging van 40% ten opzichte van het vorige kwartaal. Het omvat 24.700 Model S en Model X-modellen en 9.766 Model 3-modellen.

Uit de bovenstaande gegevens blijkt dat hoewel productie en verkoop zijn verbeterd, het nog steeds zo is dat de urgentie van Tesla nog steeds een probleem vormt met de productiecapaciteit van Model 3. Daarnaast erkende Tesla dat bestellingen voor sommige Model 3-modellen was geannuleerd bij het vrijgeven van productiecapaciteit en leveringscijfers voor het eerste kwartaal van 2018, vanwege het algemene massaproductieschema en de vertraging in het openen van selectietijden.

Op 25 juni vertelde de winkelmedewerker van de Tesla aan de Beijing News Reporter dat Model 3 nog niet is afgeleverd. De eigenaren van het model S en Model X moeten voorrang krijgen. De auto wordt nu naar verwachting de komende jaren geleverd.