De grote toename van de gedistribueerde PV Is de Trend van de ontwikkeling van de industrie

- Aug 13, 2018-

In de afgelopen jaren, met de gezamenlijke inspanningen van alle partijen, is China's fotovoltaïsche industrie grote successen geboekt. De gegevens blijkt dat China's nieuwe geïnstalleerde capaciteit van fotovoltaïsche elektriciteitsproductie 's werelds nummer één gedurende vijf opeenvolgende jaren is, en de cumulatieve geïnstalleerde capaciteit daarmee koploper in de wereld gedurende drie opeenvolgende jaren. In de afgelopen twee jaar, de nieuwe productie 34,24 miljoen heeft bereikt en 53.06 miljoen kilowatt respectievelijk. Aan het eind van 2017, heeft de geïnstalleerde capaciteit van netgekoppelde macht opgelopen meer dan 130 miljoen kilowatt. Fotovoltaïsche elektriciteitsproductie speelde een belangrijke rol bij de bevordering van de energie transformatie.

Twee belangrijke factoren hebben bijgedragen aan de snelle groei van gedistribueerde PV
Op 2 augustus vrijgegeven de National Energy Administration de bouw van zonne-energie in de eerste helft van 2018. In de eerste helft van 2018, China's fotovoltaïsche elektriciteitsproductie geïnstalleerd capaciteit van 24.306 miljoen kilowatt, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, het groeitempo op jaarbasis was eigenlijk hetzelfde, waarvan, fotovoltaïsche power station 12.062 miljoen kilowatt, een jaar-op-jaar daling van 30%; gedistribueerde fotovoltaïsche 12.24 miljoen kilowatt, een stijging van 72%.

"In de eerste helft van 2018, fotovoltaïsche elektrische centrales werden verlaagd met 30%, en gedistribueerde fotovoltaïsche stegen met 72% jaar-op-jaar. Dit moet worden gezegd dat een trend in de toekomstige ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie." Mr. Hai, de Voorzitter van Peking Teyi Sunshine nieuwe energie Technology Co., Ltd., is het aanvaarden van de Chinese economie. De Times de verslaggever zei in een interview.

In de weergave van Bohai, PV elektrische centrales zijn gedaald 30% jaar-op-jaar en gedistribueerde PV 72 is % jaar-op-jaar. Er zijn twee redenen:

Eerste, grootschalige fotovoltaïsche elektriciteitscentrales, met name grond fotovoltaïsche elektriciteitscentrales, Verplaats niet tientallen of honderden megawatt. De vraag naar fondsen is bijzonder groot, maar dat is niet een kleine druk op de financiële overheidssteun.

Ten tweede, het tijdstip van de goedkeuring van grootschalige fotovoltaïsche elektrische centrales is langer dan die van gedistribueerde fotovoltaïsche zonne-energie. In tegenstelling tot gedistribueerde fotovoltaïsche zonne-energie, die alleen moeten worden ingediend (gedistribueerde fotovoltaïsche zonne-energie op industriële en commerciële daken), grootschalige fotovoltaïsche centrales zijn niet direct geconfronteerd met gewone mensen. De mate van directe voordeel is klein vergeleken met gedistribueerde PV.

Volgens de economische tijden van China-verslaggever, gedistribueerde fotovoltaïsche zonne-energie zijn verdeeld in twee typen: residentiële dak distributie en dak van industriële en commerciële distributie. Landelijke huizen hebben over het algemeen de rechten van de onafhankelijke eigendom, terwijl de daken over het algemeen niet-actief zijn, met behulp van niet-actieve middelen en zonder arbeid na de installatie, elektriciteitskosten te besparen en verkoop van elektriciteit opbrengsten kunnen worden verdiend. Op hetzelfde moment, de daken van sommige productieve ondernemingen variëren van een paar honderd vierkante meter aan tienduizenden vierkante meters. Na de installatie van fotovoltaïsche zonne-energie op industriële en commerciële daken, zijn deze grootschalige inactieve sites waardevolle hulpbronnen, revitalisering van de vaste activa van ondernemingen en het vergroten van het aantal ondernemingen geworden. Meer inkomsten.

"Of ondernemingen kunnen overleven voor 20 jaar, of er kwaliteitsproblemen in de plant zelf, of de eigendomsrechten van de plant zelf duidelijk zijn, enz. Dit zijn alle kwesties die moeten worden overwogen voor gedistribueerde fotovoltaïsche zonne-energie op industriële en commerciële daken. Algemeen, zijn de daken van de staatsbedrijven en sommige beursgenoteerde ondernemingen kwalitatief hoogwaardige daken. Het is een prioriteit." Yan Haijun verder benadrukt.

Een paar dagen geleden, de Verenigde Staten aangekondigd dat het een 10% of 25% tarief op 200 miljard US dollar van Chinese goederen zou opleggen. In de lijst tarief voor Chinese producten, met inbegrip van PV-omvormers en AC onderdelen.

Volgens de verslaggever van begrip, van januari tot februari 2018, alleen 7MW voor PV modules werden geëxporteerd naar de Verenigde Staten en het nummer van de uitvoer daalde.

Bohai is in dit verband van mening dat de Verenigde Staten heeft aangekondigd een 10% of 25% tarief op 200 miljard dollar van Chinese goederen, met inbegrip van fotovoltaïsche zonne-energie. Zoals de ZTE incident, allereerst is een voordeel ons wakker te laten begrijpen. Alleen door innovatie krachtig te bevorderen en met zijn eigen kern technologie kan het niet worden "kaart necked", en dit soort praktijken in de Verenigde Staten kan ook objectief bevorderen de transformatie en modernisering van de fotovoltaïsche industrie. Ten tweede, de Amerikaanse aanpak maakt ons meer bewust van het belang van ' niet zet eieren in één mand"en diversifiëren van de gebied van de handel van de markt, zodat het meest nuttig voor de ontwikkeling van de binnenlandse industrie, en niet onderworpen aan een partij of een bepaald marktgebied kan zijn. .

"531 New Deal" toont aan dat innovatie de belangrijkste is
Op mei 31, de nationale ontwikkeling en hervorming Commissie, het Bureau van de energie en het ministerie van Financiën gezamenlijk afgegeven de "mededeling betreffende zaken gerelateerde naar fotovoltaïsche elektriciteitsproductie in 2018" (hierna "531 New Deal" genoemd), en voorgesteld om nog maar niet te regelen de omvang van de bouw van gewone fotovoltaïsche installaties macht in 2018 en regelen over 10GW. De omvang van gedistribueerde constructie vereist een redelijk begrip van het tempo van de ontwikkeling en optimalisatie van de omvang van de nieuwbouw van de fotovoltaïsche elektriciteitsproductie.

De "531 New Deal" is al meer dan twee maanden in plaats. Welke gevolgen heeft het gehad over de fotovoltaïsche industrie? Is de kans voor de fotovoltaïsche industrie zwaarder wegen dan de uitdaging of de uitdaging is groter dan de kans? Hoe moet het bedrijf reageren?

Min Haitao is van mening dat de "531 New Deal" moet worden bekeken vanuit twee invalshoeken.

Eerst en vooral, vanuit het perspectief van de ontwikkeling van de industrie zijn veranderingen in het beleid niet meer normaal. De internationale financiële crisis in 2008 en de verschillende beperkingen op binnenlandse PV in Europa en Amerika in 2012 de opkomende fotovoltaïsche industrie bemoeilijkt, in dit geval om fotovoltaïsche de industrie blijft gezond ontwikkelen. In de omgeving van bemoedigende nieuwe energie of hernieuwbare energieontwikkeling, financiële subsidies of belastingverlagingen, heeft de Chinese regering bepaalde subsidies gegeven voor nieuwe energieontwikkeling, die ook China de verantwoordelijkheid voor het wereldklimaat weerspiegelt wijzigen. En verantwoordelijkheid nemen. Fotovoltaïsche technologie vordert, de kosten van geïntegreerde elektriciteitsproductie afneemt en subsidies zijn ook onvermijdelijk.

Ten tweede, objectief gezien in de afgelopen jaren de fotovoltaïsche industrie heeft zich snel ontwikkeld, en veel bedrijven hebben omarmd en willen een stuk van het delen. Onder deze omstandigheden, is het noodzakelijk te voeren beleid om te voorkomen dat de overcapaciteit, en dus de grote golven van zand, zodat ondernemingen die echt doen fotovoltaïsche innovatie, technologie upgrades en product vervanging voordelen.

Volgens de verslaggever van begrip, na jaren van ontwikkeling, heeft China de fotovoltaïsche elektriciteitsproductie de stadia van groei, industrialisatie en grootschalige ontwikkeling ervaren. De huidige ontwikkeling moet worden verschoven van opschalen naar verbetering van de kwaliteit en de efficiëntie en de bevordering van de technologische vooruitgang. Vanuit het perspectief van gezonde en duurzame ontwikkeling, zullen we ons richten op de bevordering van technologische vooruitgang het generatie te verlagen, vermindering van de afhankelijkheid van de subsidie, optimaliseren van de schaal van de ontwikkeling, verbetering van operationele kwaliteit, bevorderen van ordelijke ontwikkeling van de industrie, en hoge kwaliteit. De uitvoering van de "531 New Deal" voor fotovoltaïsche zonne-energie objectief heeft een bepaalde remmende effect op China's nieuwe geïnstalleerde capaciteit in 2018 en heeft een impact op de huidige winstgevendheid. Echter in de nieuwe omgeving van de industrie, fotovoltaïsche hoge kosten ondernemingen geleidelijk trekken en het marktaandeel is geleidelijk geconcentreerd aan de dominante ondernemingen. Dit is ook het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de fotovoltaïsche elektriciteitsproductie dit jaar en in de toekomst.

Zhai Haijun zei dat sommige ondernemingen na de "531 New Deal", worstelen en moeilijk te handhaven zijn geweest. Deze ondernemingen gewoon vouw reproductie, doen zich niet inlaten met productinnovatie en technologisch onderzoek en ontwikkeling, en de huidige situatie is niet erg goed. Ze zullen worden afgeschaft of samengevoegd vroeger of later. . De "531 New Deal" heeft de grootste impact op deze ondernemingen. Voor bedrijven die zijn betrokken bij technologische innovatie en product upgraden, zijn de mogelijkheden veel groter dan de uitdagingen.

"Subsidie aardverschuivingen zijn aan de militaire industriële transformatie en upgraden, die in overeenstemming is met de bouw van innovatieve landen die het land heeft al benadrukt. Dit is ook onderdeel van de aan de aanbodzijde structurele hervorming. Er is een gezegde in de fotovoltaïsche industrie genaamd technology markt, technologie rollen. Vooruitgang zal leiden tot een aanzienlijke stijging in generatie energieverbruik en de kosten van geïntegreerde elektriciteitsproductie zal dalen snel, dus het versnellen van de snelle komst van PV pariteit.