Wat is de huidige status van landelijke ontwikkeling van PV-markt in 2018?

- Aug 16, 2018-

De economische voordelen van de ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie zijn ook zeer aanzienlijk. Veel landelijke gebieden hebben ook fotovoltaïsche energiecentrales geïnstalleerd. Wat is de huidige ontwikkelingsstatus van de landelijke PV-markt in 2018? Wat is de specifieke situatie? Laten we leren van Xiaobian. .

In 2017 is de geïnstalleerde capaciteit van gedistribueerde fotovoltaïsche energie sterk gestegen, waardoor fotovoltaïsche bedrijven winstgevend zijn, en een dergelijke ontwikkelingstrend zal zich voortzetten in 2018. In het segmenteringsveld van de fotovoltaïsche markt staat de gedistribueerde markt in brand! De landelijke gebieden die oorspronkelijk "niets hadden om op te hangen" werden plotseling bruisend en het lijkt erop dat bedrijven en mensen manieren hebben gevonden om geld te verdienen.

Tegenover het maagdelijke land van de markt probeerde iedereen, in aanwezigheid van deze verleidelijke cake, erin te persen, in de hoop een plaats te veroveren en een stuk taart te winnen. Sterker nog, veel mensen hebben het gedaan! Oorspronkelijk reed een auto van tienduizenden yuan, na 1-2 jaar, werd het vervangen door BMW en Audi. Natuurlijk is zo'n verandering geen taart die uit de lucht valt, maar het is onafscheidelijk van hun harde werk. Toen ik zag dat de industrie vooruit ging en veel mensen zakelijke kansen liet winnen, waren er problemen zoals deze. Zoals het gezegde luidt: "Er zijn mensen en plaatsen waar rivieren en meren zijn." Dit is de markt.

Kijken naar de landelijke PV-markt heeft zijn oneindige en glamoureuze kant, en het heeft ook zijn ontoereikendheid. Hier zullen we het hebben over deze ontoereikendheid.

In het eerste aspect zijn de basisnormen voor de huishoudens op het gebied van huishoudelijke PV-energiecentrales schaars en hebben de dorpsbewoners geen merkbekendheid. Toen we de landelijke fotovoltaïsche energiecentrale bezochten, vonden we een merk dat we nog nooit hadden gehoord, en we hadden het niet over de kwaliteit van de energiecentrale. De stroomopwekking was veel lager dan verwacht. De opkomst van dergelijke problemen is enerzijds te wijten aan het gebrek aan basisnormen voor de PV-markt op het platteland, en de andere is te wijten aan het gebrek aan naamsbekendheid van de dorpsbewoners.

In het tweede aspect is het kwaliteitsniveau van huishoudelijke fotovoltaïsche centrales niet uniform. In 2017 bezocht de auteur tientallen fotovoltaïsche energiecentrales in Hebei en ontdekte op het project veel problemen, zoals occlusie, onvoldoende gewicht, sterke roest op de beugelbouten en ernstige krassen op de componenten.

In het derde aspect is de netverbinding traag en heeft de subsidie een achterstand. Dit verschijnsel is niet veel in ons bezoek, maar het bestaat nog steeds in sommige gebieden.

In het vierde aspect overdreven individuele handelaars de propaganda en misleidden de dorpelingen. Het fenomeen van "Wang Po verkoopt meloenen en verkoopt zichzelf" is heel gebruikelijk in plattelandsgebieden. Voor de promotie van fotovoltaïsche energieopwekking doen veel installateurs en distributeurs hetzelfde, waardoor de voordelen worden overdreven en de producten worden overdreven.

In het vijfde aspect is het werkings- en onderhoudssysteem van de PV-energiecentrale nog steeds niet perfect.

De vijf artikelen die we hier hebben genoemd, zijn slechts voorbeelden die niet universeel zijn en niet kunnen worden afgedekt. De ontwikkeling van de markt heeft altijd zijn goede kant - de zonnige kant en de hierboven genoemde donkere kant - de schaduwkant, maar de overgang tussen de schaduw en de zon is onbedoeld. Daarom, in de huidige snelgroeiende industrie, als de industrie geordend en wetenschappelijk ontwikkeld is, heeft ze de leidende en macrocontrole van de overheid nodig; het heeft dealers, agenten en fabrikanten nodig voor zelfdiscipline; het moet ook het bewustzijn van de gebruiker verbeteren.