Bezorgd over de straling van dak PV-centrales? In feite, Is er nog steeds geen straling In uw huis!

- Jul 15, 2018-

Zoals gedistribueerde PV duizenden huishoudens binnenkomt, investeren more and more mensen in fotovoltaïsche centrales. Er zijn echter nog steeds veel mensen bang dat het dak is voorzien van zoveel fotovoltaïsche modules, de omvormer-uitgangen en dergelijke een groot tekort. Heb deze straling? Heeft het invloed op het menselijk lichaam en huistoestellen?

Vandaag, zullen we je vertellen. In feite, heeft de straling van fotovoltaïsche centrales geen grote inductie kookplaat thuis!


Wat is straling?

Om te weten hoeveel straling de fotovoltaïsche krachtcentrale, eerst en vooral heeft, moeten we eerst begrijpen welke straling is. In eenvoudige termen verspreiden wij energie in de vorm van de elektromagnetische golven en deeltjes. Deze manier van verzendende energie, wordt straling genoemd.

Overal in het leven, er is straling, zoals: warmte straling, zonnestraling, licht straling, enzovoort. Natuurlijke magnetische velden, huishoudelijke apparaten, etc. rond de mens straling van verschillende intensiteiten uitzenden. Wij zijn zo duidelijk in een verscheidenheid van straling. Sommige stralen een bepaalde invloed hebben op levende organismen vanwege hun hoge energie, maar we nog steeds niet veel met straling, zoals straling van de zon - zonlicht.

Straling tijdens de werking van fotovoltaïsche power generatiesysteem

Fotovoltaïsche elektriciteitsproductie wordt lichtenergie omgezet direct in DC macht door middel van de kenmerken van de halfgeleider, en vervolgens zet de gelijkstroom in wisselstroom die kan worden gebruikt door ons via de omvormer.


De fotovoltaïsche module zelf genereert geen iedere elektromagnetische straling bij het genereren van elektriciteit, maar de kracht en de elektronische apparatuur zoals de omvormer zal van invloed zijn op de elektromagnetische omgeving tijdens operatie. Daarom, alle omvormers hebben een afgeschermde metalen behuizing en voldoen aan mondiale reglementen. Compatibiliteit certificering.

Zoals in de afbeelding hieronder, wanneer de afstand ongeveer 10cm is, de waarde van de straling van de omvormer is al 0 en de waarde van de straling van de inductie kookplaat is 13.31.


Wetenschappelijk vastgesteld, is de elektromagnetische omgeving van fotovoltaïsche zonnemacht generatie systemen lager dan de grenzen van verschillende indicatoren. In de industriële frequentieband, de elektromagnetische omgeving van solar fotovoltaïsche elektriciteitscentrales zelfs lager is dan die geproduceerd door veelgebruikte huishoudelijke apparaten, en heeft geen invloed op persoonlijke gezondheid.


Tot slot, zou ik willen samenvatten: het deel van de mededeling van het fotovoltaïsche systeem is iets elektromagnetische straling zoals het huis toestel, maar het is minder, het zal geen schade toebrengen aan het menselijk lichaam en storing van de huishoudelijke apparaten; de fotovoltaïsche module is gelijkstroom en zal niet het genereren van straling; de omvormer straling is binnen veilige grenzen bevinden.

Daarom, vrienden die bedenkingen kunnen gerust die ze in fotovoltaïsche centrales met gemoedsrust investeren kunnen!